Pages

Wednesday, April 1, 2009

Penemu Politik Kitai

DAP.
Tu endang manah (very effective) ba bansa cina enggau ba menoa ke udah maju sereta mansau ba democracy. Ngena chara tu, sapa YB ke enda ngereja pengawa endang ngundur ke diri (step down) laban enda nakal kena bantah rakyat. Ukai reti iya enda nakal aja tang ngembuan untak malu enti makai gaji buta. Tang ba bansa kitai empai entu engkeman, nyamai agi ga enggau sida DAP sekali, sapa ke ka nguji. Aku irau ke pengawa tu nemu ngasoh tebalit (backfire).

Ko kitai ka pressure sida YB tang iya ke ka agi nyadi, sida YB dayak dalam BN tu ke pressure bansa kitai (ke nyakal).

Nama kebuah?
1. YB kitai agi tuli (bengal), hear nothing, see nothing!

2. Enda nemu ni maia badu taja nadai entu nemu ngatur rakyat. Mimit project beri ngagai rakyat, ukai main publicity, bilun engkaban 2-3 buah kena bejadi nganjung anak ikan, orang rumah panjai ukai main kiruh sedia beanti ke sida YB (minta temu tu), meri tulung kambing maia haji ukai main pemesai berita tulis ba surat khabar, pansut ba radio, TV. Beanjung, beberi ke utai baka tu nibuh ga entu gaga berita. Beri aja arahan ngagai opis agriculture cukup, endang pengawa orang tu, ukai utai ke beguna ke sida YB.

3. Sekeda YB ari party ex-PBDS baru ka lelap tinduk, udah ke ngugi ke BN3, diatu brapa enda BN....4, 5, 6...

4. Party penyakal enda ulih kempen ngena
a. radio & TV (nadai private station)
b. surat khabar
c. community hall, dewan suarah, semua public facilities....

5. semua hotels dikerah enda nerima party penyakal kena makai empuru (dinner)- kengka ke enda ngasi jaku (baka Chung Hua restaurant suba ke endor ex-PBDS AGM), padam ke orang ga karan- sesco

6. tuai-tuai rumah dikerah enda tau nerima party penyakal. Diatu tusah agi laban TR enggai buruk siku enti bisi gaji.

7. semua kereban perintah dempu BN, kereta, bilun, perahu, opis etc maia kempen

8. gov. servant kena tesau, mesti nyukong BN. Maya ni party penyakal ulih pressure YB dayak dalam BN? Lak ke tua, pedis ga tua baka ke udah, ngelaban pedis agi....nya lah tu tau dikumbai "dayak political dilemma"....engka tau nulis book tu ila....tusah ga enggai ke baka Mahathir kena ISA. Mahathir kena ISA dah nya nyadi PM, kitai kada enda nyadi pembantu penjara seumur idup....CLOSED, anu AJ legi.

Uji kitai meratika utaika disebut Dr M tu :

Apa yang diperkatakan oleh Tun Dr Mahathir... "Orang Melayu dia undi Umno tanpa sebab, kalau letak tongkol kayu pun sebagai calon Umno, mereka akan pangkah dan Umno akan menang.Berbeza dengan orang Cina orang Cina ada perkiraan untuk menyokong mana-mana parti,"katanya sinis. "Orang Cina dia buat penilaian, tak semesti ahli MCA akan undi MCA dan tidak semestinya ahli DAP akan undi DAP, begitu juga Gerakan.Itu sebab kita tengok macam di Pulau Pinang, ada kalanya MCA memang, ada kalanya DAP menang dan ada kalanya Gerakan menang kerana orang Cina akan menilai undi untuk agenda mereka,"katanya.

No comments: